BLOG

Κορεάτικο μπάρμπεκιου: “Το φαγητό είναι εξαιρετικό και έχει μια πινελιά γούστου.”

 Η Κορέα έχει τη δική της εμβληματική εκδοχή της σχάρας, που ονομάζεται “gogigui” ή “gogigalbi”, η οποία έχει γίνει ένα δημοφιλές φαγητό στους παγκόσμιους κύκλους. Ο συνδυασμός της τέχνης του ψησίματος στη σχάρα με την κοινωνική ατμόσφαιρα και η ενδιαφέρουσα φύση της εμπειρίας είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για οικογένειες ή παρέες φίλων. Το κορεατικό μπάρμπεκιου δεν είναι μόνο ένα νόστιμο γεύμα αλλά και ένα σουαρέ αρωμάτων, γεύσεων και αυτού του μικρού επιπλέον πράγματος που είναι οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω από το μπάρμπεκιου.

  Η εμπειρία του κορεατικού μπάρμπεκιου

 Αν όλοι οι λάτρεις του κορεατικού μπάρμπεκιου (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ερωτηθούν τι κάνει την εμπειρία του κορεατικού μπάρμπεκιου τόσο ξεχωριστή, η απάντηση θα πρέπει να είναι ομόφωνη: η κοινωνική διάσταση. Οι πελάτες κάθονται στην επιτραπέζια σχάρα, την οποία μοιράζονται με άλλους πελάτες, ώστε να εναλλάσσονται στη σχάρα για να ψήνουν ζουμερά κομμάτια κρέατος, λαχανικά και πολλά άλλα υλικά για συνοδευτικά πιάτα. Οι τσιγαριστές και καπνιστές μυρωδιές περιβάλλουν το περιβάλλον, καθιστώντας το ζεστό και, ταυτόχρονα, συγκεντρώνοντας τους ανθρώπους γύρω από τα συγχαρητήρια.

Το κορεατικό μπάρμπεκιου δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά και μια ευκαιρία όπου η αλληλεπίδραση διασκεδάζει τους ανθρώπους κάνοντάς τους να θυμούνται εμπειρίες του παρελθόντος. Το ψήσιμο στη σχάρα, το φαγητό και το μοίρασμα του φαγητού δεν είναι μόνο το πάρτι της εμπειρίας- δίνει επίσης τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν ομοϊδεάτες και μια αίσθηση συντροφικότητας.

 Τα συστατικά

Το κορεατικό μπάρμπεκιου σας προσφέρει ένα μενού δείπνου που συνδυάζει μια πληθώρα γεύσεων και υφών σε μια όμορφη ισορροπία. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι το κρέας, το οποίο μπορεί να είναι κομμένο σε λεπτές λωρίδες (bulgogi), κομμένο σαν κομμάτι μπέικον (samgyeopsal) ή τόσο ζουμερό (dakmal bulgogi). Κάθε κομμάτι κρέατος θα παραδοθεί σε ένα συναρπαστικό μείγμα σάλτσας σόγιας, σκόρδου, σησαμέλαιου και μιας ποικιλίας άλλων καρυκευμάτων. Αυτό το μείγμα θα επιλέξει ένα άλλο επίπεδο για τους γευστικούς κάλυκες.

 Το κοινό του κορεατικού μπάρμπεκιου απολαμβάνει σίγουρα μια σειρά από σάλτσες, από ssamjang (μια σάλτσα που χαρακτηρίζεται από την πυκνότητα και την αλμυρή γεύση της) μέχρι σάλτσα σόγιας και φρέσκα ή τουρσί λαχανικά, που εγγυώνται εξατομικευμένες γεύσεις για τους πελάτες.

 Η μέθοδος μαγειρέματος

 Η διαδικασία μαγειρέματος στο κορεατικό μπάρμπεκιου είναι ένα σημαντικό στοιχείο που το καθιστά μια ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο για να φάτε όσο και για να δοκιμάσετε. Το πλέγμα του τραπεζιού του κορεατικού εστιατορίου μπάρμπεκιου είναι συνήθως γεμάτο με πυρακτωμένα κάρβουνα ή θερμαίνεται με τη χρήση αερίου, το οποίο παρέχει καλά σημεία για να ψηθεί το κρέας από όλες τις γωνίες.

Το φαγητό γίνεται εναλλάξ, όταν ο καθένας επιλέγει με τις μακριές του λαβίδες ή τα ξυλάκια του το κρέας που θέλει να ψήσει σύμφωνα με τον βαθμό ψησίματος που προτιμά. Απλώνουν τη ζουμερή και γευστική μαρινάδα στο κρέας ενώ το γυρίζουν. Το άρωμα από το τσιτσίρισμα και τον καπνό που αναδύεται από το ψήσιμο του τυπικού κρέατος ανεβάζει τη διάθεση και κάνει τη μυρωδιά να μεγαλώνει.

 Τέλος, τα κρέατα διαφόρων τεμαχίων ψήνονται στη σχάρα μέχρι τη θερμοκρασία που επιθυμεί ο πελάτης. Στη συνέχεια γεμίζονται με τραγανό μαρούλι ή φύλλα σουσαμιού. Στη συνέχεια, προστίθεται σάλτσα Ssamjang και ένα μείγμα από banchan (γλυκά και πικάντικα λαχανικά) απολαμβάνεται μαζί τους, κάνοντας κάθε μπουκιά μια έκρηξη γεύσεων και υφών.